Marathon Geert in een nieuw jasje

Het is al wat laat op het jaar om te spreken van een nieuwe lente, en toch voelt de opstart van deze blog wel een beetje zo. Vroegere -ik noem ze speciaal niet 'oudere'- lezers van mijn originele 'Marathon Geert'-blog kennen me nog van 'http://marathon-geert.skynetblogs.be/', maar omdat ik nog niet zolang gelden met een nieuw 'zot gedacht' ben wakker geworden leek het me het uitgelezen moment om met een nieuwe blog te beginnen.   Beloofd, ik zal me op deze nieuwe virtuele pagina's proberen zoveel mogelijk te houden aan hardloop-gerelateerde onderwerpen. Garanties geef ik niet, maar mijn best ga ik wel doen. Bon, wat is nu dat 'zot gedacht'? Awel, waarschijnlijk weet iedereen die de weg naar deze pagina's gevonden heeft al wel dat ik een fervent hardloper ben. De meesten onder jullie zullen het zelfs nog preciezer kunnen plaatsen door te stellen dat meer bepaald de marathonafstand mijn hart gestolen heeft. Goed zo; jullie gaan zeker hoge ogen gooien in de Marathon Geert-quiz! Naaste familieleden zoals daar zijn mijn echtgenote, kinderen, ouders en (als ik mag afgaan op het gerol met de ogen) zelfs mijn honden hebben leren leven met deze licht genetisch bepaalde afwijking. Maar er is nog iets. Iets wat me al lang bezig houdt. Iets wat zich al van bij m'n eerste marathon als een oorwurm met chronische kronkelpijn links onderaan m'n buisjes van Eustachius heeft genesteld maar nog steeds hongerig naar voldoening smacht. Dat iets, beste vrienden, is om eindelijk, 12 jaar na m'n debuut op het langste Olympische loopnummer, eens onder de magische grens van de 3 uur te duiken. Pas op, ik ben een snel bevredigd en uitermate bescheiden manspersoon: dat hooft niet meteen in een nieuwe wereldbesttijd te zijn. Zelfs een kwartier of meer onder de 3 uur is niet direct de betrachting. Het hoeft zelfs geen volle 10 minuten zijn; voor mijn part is een 2u59'59" al meer dan goed genoeg, maar laat het duidelijk zijn: ik wil dat die 3 helemaal vooraan in het resultaat wordt aangepast in een 2. Rekening houdend met mijn slechts beperkt aanwezig zijnde looptalent en mijn aanleg tot het oplopen van de meest uiteenlopende blessures op de meest denkbare onmogelijke manieren zal dit een serieuze uitdaging worden, en daarom heb ik beslist om het niet alleen te doen. Straffer nog, ik heb beslist om me te laten omringen met de best mogelijke begeleiding van ons landje en ver daarbuiten. Hoe ik het precies ga aanpakken? Ja seg, ik ga niet direct van bij m'n eerste bericht alle details op tafel gooien; ik zou ook morgen nog wat kijkcijfers willen halen hé ... In elk geval, wat ik wil zeggen: van harte welkom op mijn nieuwe loopblog waarop ik jullie met veel plezier en gaarnte wil meenemen op een avontuur dat deze jongen uiteindelijk onder de 3 uur op de marathon moet brengen. Let's do this! Nog een kleine disclaimer: deze website is nog in volle opbouw. Het kan dus al eens zijn dat er een linkje niet werkt of naar een lege pagina zal leiden. Geen paniek: er wordt aan gewerkt. Of anders gezegd: werkt het vandaag niet, kom dan morgen nog eens proberen!
Single Image

5 gedachten over “Marathon Geert in een nieuw jasje

 • 7 oktober 2017 om 17:14
  Permalink

  Een mooi weerzien op jouw nieuwe blog Geert! Het wordt spannend, je hebt het in je om die magische 3-uurs grens te doorbreken. Mijn beste tijd ooit was 3u01’37” tijdens de Marathon van Amsterdam (1982): daar ben ik nooit onder gekomen!

  Beantwoorden
  • 8 oktober 2017 om 19:00
   Permalink

   thx Fred; ik heb nog bijna 5 minuten te gaan … eens zien hoe dicht we gaan geraken 😉

   Beantwoorden
 • 7 oktober 2017 om 19:55
  Permalink

  Zoooo leuk om nog eens iets van je te lezen. Ik supporter aan de zijlijn!! Go!

  Beantwoorden
 • 8 oktober 2017 om 11:39
  Permalink

  Geweldig! Ik ga je volgen zoals ik dat de laatste 14 (?) jaar gedaan heb. En… zou het wel leuk vinden om dé fotograaf te worden van die sub3 M 🙂

  Beantwoorden
  • 8 oktober 2017 om 19:01
   Permalink

   Bjorn, het zou een eer zijn om door de ogen van jou lens gezien te worden!

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *