Vier Russen

Vorige week liep ik nog de marathon van Brussel.

Gewoon. Onvoorbereid. Niet speciaal voor getraind. Niet speciaal op m'n voeding gelet. Geen taper. Geen carboload. Geen wakker liggen op de vooravond.
Enfin, niets van m'n gewone scenario stond in het script van mijn 12de marathon, de eerste op vaderlandsche bodem by the way.

De tijd was uiteraard navenant, maar uiteindelijk ging ik gewoon om een medaille op te halen (na de Crêtes de Spa was het nog maar mijn 2de wedstrijd dit jaar ... zo gaat dat wanneer je er maar niet in slaagt om gezond te blijven) en een medaille heb ik gehaald. Niet meer, niet minder. 

En toch was het geen goed idee om in onze hoofdstad het startnummer op te spelden. Want ik was de laatste tijd al niet zo 100% ok. Je kent dat wel: veel werk, weinig slaap, zieke dochter in huis en zelf alle mogelijke signalen negerend.

Eigenlijk mag het dus geen verrassing zijn dat ik enkele dagen later het bezoek kreeg van 4 russen. Moest het nu nog het winnende 4 x 400-team zijn van het WK in Moscow 2013, dan zou ik nog enigszins verwachtingsvol de deur open zwaaien, maar het waren de broertjes Gripov, Koppin, Buiklopov en Moevannikstedoenevitsj.

Vandaag gaat het al een beetje beter, maar lopen heb ik nog niet gedaan. Aangestoken door de motiverende speeches tijdens de kick off van het Breaking 3-project afgelopen zaterdag heb ik me even op de loopband gezet, maar al binnen de eerste kilometer stuurden m'n benen het signaal door dat flanel goed is om je warm te houden in de winter, maar niet om in je benen te steken wanneer je wil gaan lopen.

Niet meteen de beste voorbereiding voor de 10k-test bij Energy Lab aanstaande donderdag, maar laat dat de pret niet bederven: Antwerpen is het einddoel, en dat is nog 195 keer slapen van ons vandaan.

2 gedachten over “Vier Russen

 • 9 oktober 2017 om 09:28
  Permalink

  Het zit er dik in dat ik ipv in Rotterdam, in Antwerpen kom supporteren 😉 Maar eerst moet er nog eentje ‘heel’ blijven tot dan!

  Beantwoorden
  • 10 oktober 2017 om 08:36
   Permalink

   Altijd welkom! Haaswerk wordt ook enorm geapprecieerd 😉

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *