Merry New Year!

Het mag nog tot aan het einde van deze maand, dus bij deze:
aan iedereen mijn allerbeste wensen voor een gezond, voorspoedig, gelukkig en wat ik nog niet allemaal nieuw jaar.

Wat we denken van 2017?
Bwah …

Eigenlijk weet ik het niet zo goed. Ik schrijf dit in het kader van een loopblog, dus laat het ons alleen maar bij lopen houden, en dus is een ‘bwah’ wel degelijk op zijn (of ‘haar’, of ‘hen’, want ik wil zeker het genderneutrale gilde niet tegen het -of is dat dan ‘de’- hoofd stoten) plaats.
Het jaar was niet zo goed begonnen; door omstandigheden heb ik in de eerste helft niet zo heel erg veel gelopen, waardoor ik mijn jaardoel (3.600 kilometer lopen en een wedstrijd-PR op een handvol afstanden) niet heb kunnen realiseren. Anderzijds ben ik al bij al wel blij om toch nog een marathon gelopen te hebben. Niet in een geweldige tijd, maar gelopen is gelopen.

Maar 2017 staat niet met diamanten omringd in de palm van mijn hand gegrift, dat staat vast.

Op naar een beter 2018 dus.
En omdat een nieuw jaar bijna per definitie moet bulken van de nieuwe voornemens heb ik ook mijn wenslijstje opgemaakt, uiteraard te beginnen met een vet PR op de marathon. Sterker nog, het voornemen dat met stip genoteerd staat is een tijd onder de 3 uur, maar daarover meer op een andere keer.

Ik heb mijn niet verwezenlijkte doelen van 2017 dan ook maar gerecycleerd, dus een 3.700 kilometer (da’s die 3.600 van vorig jaar + een kleine boete) extra op de teller brengen en een paar PR’s (meer bepaald op de 10k, 10 mijl, 20k en de halve marathon) scherper stellen zou 2018 onvergetelijk maken.
Naar aanleiding van een workshop die ik bij Energy Lab heb gevolgd heb ik mezelf verder ook nog opgelegd om iets aan mijn slaaphygiëne te doen: bedoeling is om dit jaar gemiddeld 7u per nacht te slapen. Eigenlijk is zelfs dit nog bijlange niet goed genoeg, maar soms moet je met een klein succesje tevreden leren zijn en het zou mijn huidig slaapregime met toch wel meer dan een uur verlengen. Ik ben eens benieuwd waar we gaan uitkomen.

Een eerste poging om mijn 10k-PR scherper te stellen is ondertussen al wel grandioos mislukt. Vorige week hoopte ik een nieuwe besttijd neer te zetten tijdens de Appelbollenloop in Ekeren, maar ik kwam zelfs niet in de buurt. Snel gestart, daarna even wat gas teruggenomen om mooi op een schema van 3’50” per kilometer rond te draaien leek een goed plan, maar na ongeveer 6 kilometer was ik er aan voor de moeite: op een lang stuk weg liep ik moederziel alleen met de neus in de wind, het tempo zakte, de moed en de energie eveneens.
Concreet leverde dit een schabouwelijke 39’44” op. In vergelijking met de tijden die mijn collega-breaking 3’ers laten optekenen zeker geen prestatie die het beste laat verhopen

Bon, nu we in onze laatste 100 dagen zitten (ach, waar is de tijd?) moeten we ook niet meer al te veel beginnen twijfelen maar gewoon verder doen en hopen dat deze eerste wedstrijd van het jaar een klein accident de parcours was en geen duistere schaduw op het vervolg van het pasgeboren jaar zal werpen.

Wordt, bij leven en welzijn, vervolgd…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *